Drömmer mig bort till oändliga stränder

Jag och Andreas har en liten plan, vi har hittat ett sätt som både jag och Andreas kan spara massor med pengar på. :) Förhoppningsvis kommer vi kunna åka utomlands i vinter!

Just nu sitter jag och bläddrar igenom bilder från våran kretaresa förra året och drömmer mig bort. Jag önskar att vi skulle ha råd att åka till Thailand i två veckor i vinter. Det skulle vara så himla skönt! <3










Jag trampade i pooop!

Jag tog en promenad till polisstationen idag för att se om dom hade fått in min stulna cykel. Jag använde min pulsklocka när jag promenerade och gick i "fat burn" zonen. Det innebär att man ska ha en väldigt låg puls, ca 100-130slag/min, under ca 30-60 minuter. I den puls-zonen bränner man störst procent fett av alla kalorier man bränner. Jag brände 623 kalorier och 44% fett på 1,5 timmes promenad. Bra Marielle!

Precis när jag kom hem igen och skulle gena över gräsmattan för att komma till porten så trampar jag i hundbajs!!! Jag menar, VEM lämnar hundbajs på en innegård där barn leker??? GOD DAMN!


På Årstafältet..

..gjorde jag min comeback igår.

Jag kan erkänna att jag var sjukligt nervös innan jag kom fram till Årstafältet, jag tänkte att jag inte hade någon aning om vad jag hade gett mig in på. Det var ju FYRA år sen, det är inte igår precis. På dom fyra åren har jag tränat en gång :P Haha! Det är ju nästan ett skämt.

Men jag ställde upp, i alla fall som bänknötare. Allt eftersom att matchen gick och jag fortfarna stod frusterad vid sidlinjen så trodde jag att jag inte skulle få spela någonting alls. Efter varje minut som gick ville jag bara in mer och mer på planen. Men SISTA TJUGO fick jag hoppa in!! YEY! Tiden går tyvärr så fort på planen, 20 minuter kändes som tre.. jag hann i alla fall röra bollen några gånger. bli tacklad och sätta en tackling. När matchen var slut var jag så himla glad! I DID IT, och jag fick spela! WHIIII


Poolparty!

I fredags samlades jobbgänget hemma hos en av tjejerna för middag och poolbad. Vi köpte med oss godaste cesarsalladen från ett café och hade jättetrevligt! När det började mörkna så dök vi ner i den 34 grader varma poolen! så mysigt! Jag har nästan inte badat någonting i sommar så jag tog igen lite av det i fredags :)

Det blev en ganska tidig kväll eftersom att hälften skulle jobba dagen efter och jag skulle spela match, man ska sluta när man är på topp! :D


Mitt hjärta blöder

När vi hämtade Fia igår hade hon en stor tratt på huvudet för att hon inte ska kunna slicka på såret, hon var groggy efter narkosen och glad att se mig och Andreas, galen kombination! Hon skrek som en stucken gris, gick in i saker med tratten och så fort vi satte oss i bilen somnade hon.

När vi kom hem tog jag av henne tratten för hon sov bara.. Senare på kvällen när vi skulle gå och lägga oss satte jag på Fia tratten igen. Oj vad bökigt det blev, hon krockade i överallt och fick knappt plats i sin korg, hon tassade omkring, tillslut gick hon och lade sig i soffan och jag hann slumra till en stund. Jag vaknar av ett GALLSKRIK! Fia skulle hoppa ner för soffan och tratten var i vägen så jag tror att hon fick lite ont i nacken :/ Den där grejen är farlig!

När hon ska dricka måste tratten av, när hon ska äta måste tratten av och varenda gång jag sätter på henne tratten igen ser hon så fruktansvärt olycklig ut.. :(

Kolla skillnaden med och utan tratt..






Hösten på H&M

Medans Fia var hos veterinären passade jag på att shoppa upp min "års-check" på H&M, handla lite mat och städgrejer och även städa lite.
Klockan två ringde veterinären och meddelade att operationen hade gått bra och att Fia höll på att vakna. Klockan fem fick jag hämta hem henne, nu ligger hon utslagen av all narkos mellan mig och Andreas i soffan <3

I höst kommer jag dels att klä mig i breda ränder i mysiga färger, massor med stickat och gärna en grym skinnjacka till det. Sen så måste jag ha ett par perfekta mc-boots!!

Hur tänker du se ut i höst?








Skönaste byxorna kommer från H&M såklart ;)


På operationsbordet

Nu har jag precis varit och lämnat Fia hos veterinären :( Hoppas allting går bra!


Skumbad

Igår kväll gav jag Fia ett bad inför operationen i morgon. Hon gillar det! <3


Tårtkalas!

Igårkväll firade jag och Elin våra födelsedagar ihop. Det var ett rosa kalas med tårta! Det kom en massa härliga människor hem till Elin för att fira oss :) Tack för alla fina presenter! <3

Senare på kvällen begav vi oss in till stan för att dansa. Tyvärr så fick vi inte komma in då vakterna tyckte att två i gänget hade druckit för mycket.. Tråkigt! men egentligen gjorde det inte mig så mycket för jag var så himla trött och längtade efter sängen!

Bjuder på lite bilder från kvällen
..


 

En vacker bål

Birthdaygirls

 

Bästa Sandra skär upp tårtan

 

Fina!

Puss <3


Bästa Fia!

Okej, så här ligger det till; Fia hade ingen urinvägsinfektion den här gången, däremot så såg veterinären att det fanns vätska i Fias livmoder på ett ultraljud som vi gjorde idag. Redan på tisdag ska hon opereras. Jag har blandade kännslor av allting. Att livmodern ska tas bort ser jag som något positivt, i och med att den tas bort så försvinner en massa risker, till exempel livmoderhalscanser och livmoderinflamation, några vanliga sjukdommar hos äldre tikar. Men att operera och söva min lilla Fia är ju inte helt riskfritt. DET är jag orolig för.. :/


Birthdaygirl

Igår fyllde jag 22 år. JIPPI!

Dagen började tidigt med jobb, vid fem gick jag hem och hämtade Fia, mötte upp Andreas och vi gick hem till mamma och pappa för dom skulle bjuda mig på födelsedagsmiddag. Vi drack champagne! :) Från grillen serverades kycklingfilé med pastasallad och jättejättegoda hembakta foccaciabröd. LOVE. Vi pratade förlossningsminnen och jag fick veta att jag kom ut som ett kanoskott 10.59 för 22 år sen. Det känns rätt så konstigt när man tänker på det sättet, haha. Sen blev det massor med tårta! eftersom att det var min dag igår så fick jag göra som jag ville, så jag åt två STORA bitar kladdkaka! HAHA.

I present från mamma, pappa och lillebror fick jag att dom skulle betala Fias veterinärbesök, TACK! jag fick så ont i magen i onsdags efter att vi varit där, det är sjukt dyrt! Jag kommer berätta mer om det sen..

Sen fick jag dom här fina sakerna :)


Av Andreas fick jag en superfin pulsklocka som jag hade önskat mig :)


Jag fick även en jätterolig växt av Andreas.


Från bästa Fia/mamma och pappa fick jag två fina skålar i bambu.


Playing rugby with chanel

Första träningen på fyra år är AVKLARAD! I made it :) Och det var så himla KUL!!

Det var inte så många spelare kvar av dom som jag spelade med, men medelåldern har däremot blivit betydligt lägre. När jag spelade var jag näst yngst typ, nu fick jag nästan känna mig gammal. (Plus att jag blir ett år äldre i morgon :o Haha.)

Många kände faktiskt igen mig :) även några som jag inte kände igen, eller har spelat med. det var kul! Pulsen när vi började träna tror jag låg någonstans på 190 :P haha, nästan maxpuls. Hur nervös får man vara? Men så fort skorna var på kände jag mig som hemma. Allting blev väldigt välbekant och jag lugnade ner mig.

Under uppvärmningen skulle vi passa bollen, första passen var INTE bra, men den andra satt precis där den skulle! Tekniken sitter i ryggmärgen. Jag fick en del sköna smällar oxå, men det hör till. Man får lixom känna att man lever :)

Nu stinker jag vått Årsta-fälts-gräs, tror det är dags för duschen!! Byeee


Jag skulle inte tacka nej till en sån här boll :)


COMEBACK

Haha! Det var cirka FYRA år sedan jag tränade rugby, jag trodde aldrig att jag skulle göra det igen. MEN, just nu sitter jag i mina träningskläder och väntar på pappsen (han ska följa med mig idag :P moraliskt stöd, Haha).

Jag har dammat av dobbskorna och letat fram mitt gamla tandskydd. Kanske inte så fräscht att använda det?! :P Men men :) Jag är så jäkla nerööös! Men det ska bli roligt att se om man fortfarande håller måttet på rugby-planen. Jag har faktiskt saknat Årsta fältet, jag har ju varit där iblan och kollat lite matcher och så men förut så bodde jag praktiskt taget där..

YEEEY, TAGGAD TILL TUSEN!!


Södra Djursjukhuset

fick besök av mig och Fia idag, jag misstänker nämligen att hon gar urinvägsinfektion igen (hon hade det i vintras), så vi har varit där i flera timmar. Som tur vad hade jag två söta flickor med mig som moraliskt stöd :)

På fredag ska vi tillbaka till veterinären, då ska Fia göra ett ultraljud på livmodern och hjärtat. Hoppas allt står rätt till!! <3<3



Fia och Jag hos veterinären.

Kräftor och nubbe

På lördagskvällen var det dags för kräftor IGEN! Den här gången var det med mina vänner :)

Vi sjöng flera nubbevisor, åt massor med kräftor, paj, sallad och tårta. Jag tror att några av oss även försvann in i dimman ett tag :P Haha!

Tack för en trevlig kväll alla :)










Frosseri

I fredags var vi hemma hos mamma och pappa och åt kräftor, jättemysigt!

Mamma hade bakat en jättegod västerbottenpaj. När solen hade gått ner så blev det så kallt att sitta ute så vi tänkte att vi skulle göra upp en brasa (i ett sånt där eldfat som dom precis har köpt,) kruxet var bara att vi inte hade någon ved. Pappa gick då och hämtade sågen från garaget och gick ut på tomten och började såga bort en fuktig stubbe, vilken inte fattade eld särskillt bra. Då ber mamma och pappa min lillebror att gå och såga bort några pinnar från hans gamla säng! och så höll vi på hela kvällen. HAHA :) Man tager vad man haver.

Jag gillar min familj!! <3











"kan man röka kräftor?"










"Turboinlägg!"

Jag, Andreas och Fia gick hem till mina päron igår efter jobbet och åt kräftor, sjukt mysigt! Tänkte visa massor med bilder sen, (glömde kameran där igår så ska gå och hämta den nu + lämna Fia där)

Ikväll blir det kräftskiva igen, fast med vännerna! Ska bli jättekul!! Det känns skönt att det är så nyttigt med skaldjur ;)

Idag har jag haft full rulle. Det här inlägget blir ett "turboinlägg", jag har bakat paj till kräftskivan ikväll, varit på systemet, tvättat och städat lite.

Nej nu måste jag gå hem till mamms och papps och hämta kameran, så ska ni få se sen vad vi gjorde för mysigt igår :)

*STRESS*
Hejdå

Fia har många barn och barnbarn..

Bästaste bästa Fia har fått två valpkullar i sitt liv, sammanlagt elva valpar varav nio överlevde. En av Fias valpar har min farmor behållt och avlat på.
Idag fick jag träffa Fias "barnbarn" som min kusin Andreaz är husse till. Jag tyckte inte alls att dom var lika, förutom färgen :P haha

Fia är sockersöt, man vill bara gosa ner ansiktet i hennes päls :) Ingen annan hund är lika söt, inte ens Fias egna valpar..

Tycker ni att Fia och Odessa är lika varandra?



Fia och Odessa

it's all about details

Fjäderörhänge från h&m



Tre nyanser av gult

Ikväll har jag varit och firat min kusin som fyller 25 idag. Grattis Andreaz!! Vi åt taco-pastasallad och jordgubbstårta.

När mamma och pappa plockade upp mig hemma så ser jag att vi har matcha våra tröjjor perfekt, man skulle kunna tro att vi ringde varandra när vi skulle klä på oss :)

Nu har jag precis kommit hem från sista kvällspromenaden med Fia, tvättat ansiktet och bäddat ner mig i sängen. (Hoppas att Andreas kommer hit efter sin träning.) Mys!

Tre nyanser av gult, (pappas tröjja var visserligen limegrön men det kändes gul när vi stog bredvid varandra)


Blixtar och dunder

Jag kom precis hem från jobbet och regenet öser ner. Himlen är ju alldeles svart!

Det känns skönt att kunna vara hemma med Fia när det mullrar så..

Egentligen är jag ju ledig idag med det är så sjukt mycket att göra på jobbet nu på sommaren. Nästa vecka borde det bli lite lugnare.

*JÄKLAR VILKEN BLIXT*


Stockholm Exiles Rugby Football Club

Jag har spelat rugby i flera år men slutade för ca fyra år sedan, kanske för att det tog upp så mycket av min fritid, kanske tappade jag intresset eller så rann det bara ut i sanden. Jag vet faktiskt inte exakt..

Nu på sista tiden har jag blivit jättesugen på att börja träna rugby igen. Ena träningstiden klockan sex på onsdagar passar faktiskt mitt jobbchema perfekt. Men nu när mina funderingar kanske blir på riktigt börjar jag bli riktigt pirrig. Tänk om jag inte kommer ihåg hur man spelar eller om ingen känner igen mig? Haha, knäppt att tänka så. Det är väll självklart att jag kommer ihåg, det borde ju sitta i ryggmärgen. Men kondotionen och styrkan är defenitivt inte densamma..

-Jag borde gå dit, ellerhur? Prova och se om det är lika kul som det var då..







Om du är sugen på att börja spela rugby, eller bara prova på, då rekomenderar jag dig att gå inte på http://www.exiles-rfc.org/
Där kan du se vilka tider alla lag tränar, sen är det bara att palla sig ner till Årstafältet och prova!

21 going 22

På torsdag nästa vecka fyller jag 22, det är verkligen ingen speciell ålder så jag funderade på att knappt fira alls. Då fick jag ett sms från en vän som fyller dagen före mig, hon föreslog att vi skulle fira tillsammans. Det var verkligen en jättebra idé då vi har många gemensamma vänner :)

Nu har jag precis skickat ut lite inbjudningar till vårat tårtkalas på facebook. Det kommer bli superbra! Iiih :)


Jag och Elin

Pride-festivalen 2011

I lördags mötte jag upp Sandra efter jobbet. Vi promenerade ner till kungsträdgården där vi trängde oss fram genom folkmassorna för att se på pride-paraden. Snacka om att det finns alla möjliga sorters människor! vi såg allt från "vanliga" människor till nakna människor som hade tejpat över sina private parts. Det roligaste är att hur man än skulle gå klädd den dagen så kan man inte sticka ut från mängden :)

När vi står och kollar på paraden så springer ett rugbylag förbi i full fart, jag hann bara tänka; haha, kul att det är ett rugbylag, men vilket? Jag kände inte igen tröjorna. Sist av alla spelare springer en av mina gamla lagkamrater, Louise Vaerlien, som är tränare för laget. Kul! Stockholm Beserkers är precis nystartat och är ett gay/bi-lag.

Efter paraden gick vi och handlade hamburger-tillbehör som vi sen tillagade hemma hos Sandra. Jag fick låna duschen och lite kläder (jag trodde att jag skulle hem efter paraden och kände mig äcklig efter jobbet) och vi gjorde oss i ordning inför pride slutfest i kungsträdgården.

Dagen innehöll mycket skratt, prat, goda drinkar (gjorda på en Absolut vodka som smakade kaffe) och dans!
Tack Sandra för en fin lördag!












Stockholm Beserkers










One for One

Jag gillar verkligen mina nya TOMS-skor, dom är otroligt sköna! Men det bästa med skorna är att TOMS skänker ett par skor till ett barn i nöd. Det är verkligen en lysande idé tycker jag :)

Köp ett par du med och gör en god gärning! <3




Gålö Havsbad

Igår hade jag en ledig dag, den tillbringade jag på klipporna vid Gålö havsbad tillsammans med storebror med flickvän. Det var galet fint väder och jag brände mig på halsen(?)


Pyssligt

Jag både bakade och pysslade en hel del förra veckan som jag tänkte visa för er :)



födelsedagskortet jag gjorde till mamma.



Ett litet mini-album med Kretabilder.



bakade chocolate chip cookies till mammsen.

La familia <3

Sista veckan på min semester så kom min mormor och morfar hit på besök från Norge. Det var verkligen jättemysigt att träffa dom eftersom att det inte händer så ofta, senast vi träffades var i julas.

En dag tog vi waxholmsbåten ut till Utö i stockholm skärgård, vädret var väll inget att hurra för men det var kul ändå, jag har aldrig varit där förut så det var extra roligt! :)

I onsdags fyllde min söta mamma år så då var hela familjen samlad för att fira henne. Vi åt supersmarrig mat (pappa är kung vid grillen), supersöt efterrätt och så försökte vi ta lite fina familjebilder, (vilket inte var så lyckat då lillebror ramlade in i buskarna och blev jätte-arg på mig, haha!)



i väntan på vaxholmsbåten



Jag, lillebror, mormor och morfar (+illa caesar sitter i mormors knä)





Lillebrors fötter sticker upp ur buskarna :)



Vi fick till en bild tillslut!



Födelsedagsbarnet <3

Måndag 1 augusti

Nu är semestern slut och det är tillbaka till verkligenheten som gäller. Semestern har varit lugn och skön, vi har inte gjort många knop..

I helgen hade vi "Kreta-middag" ute på landet, nästan ett år i efterskott, det var jättetrevligt. Jag kom fyra på våran sjukamp, vi åt massor med god mat, lärde oss att dansa salsa (tror jag att det var ;)) och hade allmänt jättetrevligt.


RSS 2.0